Al tijdens de zwangerschap heb je de keuze om je kind aan te melden voor kinderopvang. Hoe sneller je dit regelt, des te groter de kans dat je een veilige plek vindt voor de nieuwe wereldburger. Kiezen voor kinderopvang Oosterhout doe je met gevoel. Een kind dat al van jongs af aan gewend is aan kinderopvang krijgt een goede basis mee en dat geeft jou als ouder rust. Neem een kijkje bij de kinderopvang om een goed beeld en gevoel te krijgen.

Kinderopvang goed voor de ontwikkeling

Een kind dat regelmatig tijd op de kinderopvang doorbrengt, ontwikkelt goede sociale eigenschappen en dat gaat zich echt terugbetalen. Door veel met verschillende kinderen om te gaan, leert het kind om:

  • Samen te spelen
  • Op zijn beurt te wachten
  • Tijd zonder papa en mama door te brengen
  • Speelgoed te delen
  • Mee te gaan in een dagritme

Professionele opvang

De leidsters op de kinderopvang zijn allemaal geschoold om met kinderen van diverse leeftijden om te kunnen gaan. De uren dat je kind naar de kinderopvang gaat, worden door de leidsters gevuld met meer dan toezicht houden en verzorgen. De kleine wordt gestimuleerd en gemotiveerd via verschillende activiteiten die passend zijn voor de leeftijd van je kind. Dit maakt dat kinderopvang ook een goede voorloper is voor de basisschool. Deze goede start maakt het voor je kind eenvoudiger om de eerste schooldag te moeten starten.

Carrièremogelijkheden ouders

Wanneer ouders blijven werken na de geboorte van een kind, is het opbouwen van een carrière een stuk eenvoudiger. Weten dat het kind in goede handen is, maakt het mogelijk om de focus bij het werk te houden en daar varen alle partijen wel bij. Je kunt natuurlijk kiezen voor een familielid om je kleine heen te brengen, maar dan heb je al snel een probleem, wanneer deze persoon ziek is of om een andere reden niet kan oppassen.

Eigen identiteit ouders behouden

Hoe leuk het hebben van een kind ook is, op een gegeven moment kan je wereld wel erg klein worden. Hoe fijn is het om je op heel iets anders te kunnen richten tijdens de uren dat je kind op de kinderopvang in Oosterhout zit. In de meeste gevallen breng je als ouder je kinderen naar het kinderdagverblijf, omdat je moet werken. Goede zorg begint bij jezelf dus een vrije middag nemen terwijl de kleine op de opvang blijft, is soms gewoon nodig om even tot jezelf te komen.