Ben je in verwachting of heb je een kindje gekregen? Misschien is je kindje inmiddels alweer wat ouder, maar wil of moet je meer werken. In ieder geval wil je jouw kind met een gerust hart achter kunnen laten bij de kinderopvang. Het uitzoeken van een kinderopvang kan best lastig zijn, je wilt natuurlijk wel het beste voor je kind. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je verder te helpen!  

Bezoek meerdere kinderdagverblijven 

De verschillen tussen kinderdagverblijven kunnen best groot zijn. De sfeer kun je alleen proeven als je erlangs gaat dus doe dit ook vooral. Zeker in grote steden heb je meerdere kinderopvangen in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in De haag dan kun je online zoeken op kinderopvang den haag. Op die manier kun je eenvoudig al je opties bekijken. Vervolgens kun je kiezen welke kinderdagverblijven je een bezoekje wilt brengen.  

Bekijk de opvang goed 

Tijdens de rondleiding is het belangrijk om goed om je heen te kijken. Neem een kijkje in alle ruimtes en inspecteer deze rustig. Vind je de ruimtes prettig en zou je jouw kind hierachter kunnen laten? Kijk goed naar hoe groot het is, waar je kind kan slapen, de mogelijkheid tot buitenspelen maar ook de veiligheid en het speelgoed. Als laatst is het ook belangrijk om goed te letten op de hygiëne en hoe schoon het er is.  

De samenstelling van groepen 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de groepen op een kinderdagverblijf. Hoe groot zijn de groepen en hoeveel begeleiders heeft elke groep? En worden alle leeftijden bij elkaar gezet, of zijn het juist kinderen van dezelfde leeftijd? Beide groepen hebben hun voordelen, maar zijn afhankelijk van jouw wensen en de leeftijd van je kind.  

De tarieven van de kinderopvang 

 Ook de kosten kunnen flink verschillen per kinderdagverblijf. Zorg dat je een goed beeld krijgt van de kosten en wat hier bij inbegrepen zit. Het ene tarief is bijvoorbeeld inclusief eten en activiteiten en bij anderen zitten ook de luiers er weer bij in. Vergelijk dit dus goed, en beslis wat jij kwijt wil en kan zijn aan de opvang jouw kind.  

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Veel succes gewenst met de zoektocht naar de juiste kinderopvang voor jouw kindje!  

 

Bron: Kinderopvang Pijnacker