Iedereen heeft af en toe wel een last van halitose: een slechte adem. Een simpel kauwgompje werkt helaas niet altijd even goed. Een slechte adem kan erg vervelend zijn, omdat het je erg kan belemmeren. Meestal ligt de oorzaak hiervan in je mond en dit is dan ook de plek om een slechte adem aan te pakken. Er zijn genoeg producten die hierbij kunnen helpen: denk bijvoorbeeld aan een speciale tandpasta, neusdruppels of een zuigtablet. Hieronder staan verschillende opties op een rijtje die je kunnen helpen. Lees dus snel verder om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Effectieve middelen tegen halitose 

Halitose is eigenlijk gewoon een ander woord voor een slechte adem. Het kan erg onaangenaam zijn wanneer je hier regelmatig last van hebt. Om dit te bestrijden, is het belangrijk dat je echt de oorzaak van het probleem aanpakt en niet alleen de geur probeert te verbloemen. Dit kunnen bijvoorbeeld bacteriën zijn die achter op je tong zitten. Zo is er een speciaal setje waarmee je die bacteriën kunt verwijderen en dus langere tijd geen last meer hebt van een slechte adem. Zo zijn er verschillende producten die verschillende oorzaken van een slechte adem aanpakken.  

Slechte adem bestrijden met mondwater 

Een manier om een slechte adem te bestrijden is mondwater. Er zijn verschillende soorten, maar het mondwater van Oravall is speciaal ontwikkeld om de bron van het probleem aan te pakken. Doordat er actief zuurstof in het product zit, worden de schadelijke bacteriën uitgeschakeld en hebben zij geen kans meer om nare luchtjes te verspreiden. Oravall mondwater is erg fijn wanneer je bijvoorbeeld regelmatig een vieze smaak in je mond hebt. Er zit geen alcohol in dit product omdat dit de mond vooral uitdroogt en een droge mond veroorzaakt juist een slechte adem. Daarnaastzijn de ingrediënten langdurig getest waardoor je er zeker van bent dat je een goed en veilig mondwater hebt en dat je geen last zult krijgen van vervelende bijwerkingen. De mondwater is daarnaast uniek omdat zelf tandsteen verwijderen ook tot de mogelijkheden van dit mondwater behoort! 

Slechte adem bestrijden met kauwgom 

Kauwgom is een effectieve en bekende manier om een slechte adem tegen te gaan. De kauwgoms van Moist-R zijn volledig suikervrij en zijn puur natuur. Ze bevatten namelijk geen kunstmatige zoetstoffen, maar zijn gemaakt van xylitol van berken. Dit is jarenlang intensief onderzocht en vervolgens gecertificeerd als GMO-vrij. Zo weet je dus zeker dat je een goed product in huis hebt gehaald om de slechte adem te bestrijden. Daarnaast bevatten ze ook geen titaandioxide en conserveringsmiddelen waardoor ze lekker zacht zijn om op te kauwen. Je proeft echt het verschil met een gemiddelde kauwgom. Deze kauwgoms zijn ook helemaal vegan en kosher, waardoor iedereen ze kan eten.  

Slechte adem bestrijden met TonsilFresh Cupping Glass 

Een slechte adem kan ook veroorzaakt worden door stinkende brokjes die op je amandelen zitten. Deze kun je dan effectief en op een veilige manier verwijderen met het TonsilFresh Cupping Glass. Dit is een klein pipet met een zuigballetje aan het ene uiteinde. Ga voor een spiegel staan en probeer de steentjes die je wilt verwijderen in zicht te krijgen. Gebruik zo nodig een spiegel. Vervolgens knijp je in het balletje en zet je de pipet op de amandelsteen. Wanneer je dan het balletje loslaat, zuigt hij vacuüm en blijft het steentje aan de pipet hangen. Zo kun je dus eenvoudig en snel amandelsteentjes verwijderen die een slechte adem en keelontstekingen veroorzaken.   

Slechte adem bestrijden met TonsilFresh Nasal Sinus Drops 

Wanneer je veel last hebt van een post nasale drip, kan dit een slechte adem veroorzaken. Je hebt dan namelijk te veel neusslijm dat zich gaat nestelen in je keel en achter in je mond. Hier gaan dan weer bacteriën in zitten die dankzij dit slijm een slechte adem kunnen veroorzaken. De neusdruppels van TonsilFresh kunnen hierbij helpen. Deze bestaan uit xylitol en saline waardoor de slijmvorming direct wordt verminderd. Daardoor wordt de slechte adem ook meteen minder en krijg je een frissere smaak in je mond. Dit product is ook geschikt wanneer je last hebt van vuil in de amandelen of een witte aanslag op je tong. Daarnaast is het anders dan een gemiddelde neusspray doordat er hier alleen maar veilige producten in zitten die niet verslavend zijn. 

Slechte adem bestrijden met de Orapack + California Breath powerdrops 

Een slechte adem wordt meestal veroorzaakt door een gele of witte aanslag die achter op je tong zit. Hier kunnen bacteriën zich nestelen en vieze luchtjes veroorzaken. Het is dus belangrijk om dit regelmatig schoon te maken zodat het niet kan gaan stinken. Dit gaat gemakkelijk met een Tongue Clean Voordeelkit. Hier zit een tongreiniger, een gel om je tong te ontsmetten en speciale druppeltjes voor je tong in. Door deze kit te gebruiken blijft je mond 24 uur lang schoon en fris ruiken. 

Slechte adem bestrijden met de OXYD-8 tandpasta 

Een frisse adem begint met een schoon gebit. De tandpasta van OXYD-8 kan hierbij helpen. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld om een slechte adem tegen te gaan en voorkomt dat je mond uitdroogt. Een droge mond is namelijk een grote oorzaak van een slechte adem. Daarnaast gaat hij ook een vieze smaak in de mond tegen en voorkomt het aanslag op je tong en amandelstenen. Deze tandpasta bevat geen sodium lauryl sulfaat of sacharine. Dit zijn twee bestanddelen die vaak wel in andere tandpasta’s zitten, maar juist schadelijk kunnen zijn. Daarnaast is de tandpasta meer een doorzichtige gel in plaats van echt een pasta waardoor hij je tong, keel en tandvlees dieper en beter kan bereiken. 

Slechte adem bestrijden met de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges 

Een snelle en eenvoudige manier om een slechte adem te bestrijden is door zuigtabletten te gebruiken. Deze maskeren niet alleen de vervelend geur, maar pakken echt het probleem aan. Ze bevatten natuurlijke speeksel opwekkers waardoor je mond goed gehydrateerd blijft. Daarnaast zijn ze niet gezoet met kunstmatige zoetstoffen, maar met xylitol. Wanneer je zo’n pastille inneemt, zul je meteen verschil merken en krijg je een frissere smaak in je mond.